ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15 Απριλίου 2015

H προϊστορία της Αθήνας και της Αττικής. Διεθνές συνέδριο. Αθήνα, 27-31 Μαΐου 2015

Η σημασία της Αθήνας και της Αττικής για την αρχαία ελληνική ιστορία είναι ευρέως γνωστή. Αρχαιολόγοι και ιστορικοί έχουν μελετήσει σχεδόν κάθε πτυχή του κοινωνικού και πολιτικού βίου στο αθηναϊκό κράτος της Κλασικής και Αρχαϊκής περιόδου. Αντιθέτως, η γνώση μας για την προϊστορία της Αττικής είναι περιορισμένη. Παρά τις σημαντικές ανακαλύψεις των τελευταίων είκοσι ετών, η εικόνα που διαθέτουμε για τις επιμέρους φάσεις της προϊστορίας παραμένει αποσπασματική. Εξίσου ελλιπής είναι η κατανόηση της σημασίας του φυσικού περιβάλλοντος της Αττικής τόσο για την πρωιμότερη κατοίκηση της περιοχής όσο και για την ανάδυση σύνθετων κοινωνικών μορφωμάτων την Εποχή του Χαλκού, ιδιαίτερα κατά τη Mυκηναϊκή περίοδο.

Το συνέδριο «Η προϊστορία της Αθήνας και της Αττικής», που διοργανώνεται στις 27-31 Μαίου 2015, επιδιώκει να καλύψει αυτό το κενό. Περιλαμβάνει παρουσιάσεις που επιχειρούν να συνθέσουν παλαιά και νέα δεδομένα και να τα εντάξουν σε ένα ευρύτερο αρχαιολογικό πλαίσιο.

Περισσότερα: http://prehistoricattica.org

Πρόγραμμα

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.