ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29 Απριλίου 2015

Η Βούντενη και το Τείχος Δυμαίων περιμένουν τους μαθητές τον Μάιο και τον Ιούνιο

Αρχαιολογία & Τέχνες, 22-04-2015

Η Βούντενη και το Τείχος Δυμαίων περιμένουν τους μαθητές τον Μάιο και τον Ιούνιο

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Δημοτικού στους αρχαιολογικούς χώρους της Βούντενης και του Τείχους Δυμαίων προσφέρει τον Μάιο και τον Ιούνιο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας. Συγκεκριμένα, από τις 4 Μαΐου έως και τις 12 Ιουνίου 2015 και κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Δημοτικού στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης. Τα προγράμματα είναι οργανωμένα σε τρεις θεματικές ενότητες.

1. «Γνωριμία με τον Μυκηναϊκό πολιτισμό» (Δευτέρα 4, 11, 18, 25 Μαΐου και 8 Ιουνίου). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ενότητες. Αρχικά γίνεται γνωριμία με τον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης, τα ταφικά έθιμα και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στον μυκηναϊκό οικισμό. 
Στη συνέχεια οι μαθητές μεταβαίνουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου γίνεται συσχετισμός των στοιχείων που διδάχθηκαν στον χώρο με τα μυκηναϊκά εκθέματα του Μουσείου, διαμορφώνοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη μυκηναϊκή περίοδο.

2. «Μια ημέρα στο αρχαιολογικό πάρκο της Βούντενης» (Τετάρτη 6, 13, 20, 27 Μαΐου, 3 και 10 Ιουνίου). Οι μαθητές, μέσα από την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και με τη βοήθεια εποπτικού υλικού, γνωρίζουν τις καθημερινές ασχολίες και τα έθιμα ταφής των «Μυκηναίων της Βούντενης». Παράλληλα, διδάσκονται τη στενή σύνδεση του πολιτισμού των Μυκηναίων με το περιβάλλον και τα στοιχεία της φύσης. Κατόπιν, οι μαθητές καλούνται να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες έχουν τη δυνατότητα να αποτυπώσουν στη μνήμη τους τα θέματα που διδάχθηκαν.

3. «Αρχαιολόγοι για μια ημέρα» (Παρασκευή 8, 15, 22, 29 Μαΐου, 5 και 12 Ιουνίου). Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην Αρχαιολογία. Οι μαθητές, αφού περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο, θα ακούσουν για την επιστήμη της Αρχαιολογίας από τους ίδιους τους αρχαιολόγους. Στη συνέχεια, μέσα από ένα βιωματικό εργαστήρι, θα κληθούν να διενεργήσουν μία μικρή ανασκαφική έρευνα. Αναλαμβάνοντας τους ρόλους των αρχαιολόγων, των έμπειρων εργατοτεχνιτών, των βοηθών, των συντηρητών, των σχεδιαστών και των φυλάκων, τα παιδιά θα μάθουν να συνεργάζονται ως ομάδα για να αποκομίσουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Περισσότερα: http://www.archaiologia.gr/

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.