ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

CALL FOR PAPERS

29 Φεβρουαρίου 2020

Το Αρχαιολογικό Έργο στην Πελοπόννησο (ΑΕΠΕΛ3)

Καλαμάτα, 2-5 Ιουνίου 2021

Προθεσμία: 28 Φεβρουαρίου 2021

Αναγγέλλεται η Γ΄ Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση «Το Αρχαιολογικό Έργο στην Πελοπόννησο» (ΑΕΠΕΛ3). Η συνάντηση οργανώνεται από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα στις 3-6 Δεκεμβρίου 2020.

Σκοπός του ΑΕΠΕΛ3 είναι η ενημέρωση σχετικά με την αρχαιολογική έρευνα των τελευταίων ετών στην Πελοπόννησο, τα νησιά του Αργολικού Κόλπου, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα και η παρουσίαση στους ειδικούς επιστήμονες και στο ευρύτερο κοινό των αποτελεσμάτων του ανασκαφικού και ερευνητικού έργου της τελευταίας τριετίας και συγκεκριμένα: του πρωτογενούς υλικού, όπως αυτό προκύπτει από πρόσφατες ανασκαφές και έρευνες πεδίου, των πορισμάτων από πρόσφατες ή τρέχουσες έρευνες και μελέτες σε παλαιότερο ή νεότερο υλικό, των έργων ανάδειξης και διαχείρισης αρχαιολογικών συνόλων και χώρων.

Δεκτές γίνονται, μετά από έγκριση της Επιστημονικής Επιτροπής, πρωτότυπες ανακοινώσεις και παρουσιάσεις σε μορφή αναρτημένων ανακοινώσεων (poster), οι οποίες θα δημοσιευτούν ως πλήρη άρθρα στην τελική έκδοση των πρακτικών. Οι ανακοινώσεις θα είναι διάρκειας 15 λεπτών. Επίσημες γλώσσες του ΑΕΠΕΛ3 είναι η ελληνική και η αγγλική. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2020, επιστρέφοντας το δελτίο συμμετοχής συμπληρωμένο σύμφωνα με το συνημμένο πρότυπο (σε μορφή Word) στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΑΕΠΕΛ3 (aepel3@uop.gr). Κάθε ερευνητής έχει δικαίωμα μιας ατομικής συμμετοχής και μιας δεύτερης σε συνεργασία.

Η Οργανωτική Επιτροπή: Μαρία Ξανθοπούλου, Νίκος Ζαχαριάς, Ελένη Ζυμή, Χαρά Θλιβέρη, Μαρία Κουρή, Αιμιλία Μπάνου, Χρυσάνθη Παπαδοπούλου, Ιωάννα Σπηλιοπούλου.

Αίτηση

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.