ADVANCED SEARCH +

Aegeus Society For Aegean Prehistory

NEWS

28 September 2016

Ευρήματα στον Αργολικό Κόλπο, κοντά στο σπήλαιο Φράγχθι

in.gr, 24/08/2016

Ο οχυρωμένος οικισμός της Εποχής του Χαλκού, που εντοπίστηκε το 2015 στην παραλία «Λαμπαγιαννά» στον όρμο της Κοιλάδας στην Αργολίδα, παρουσιάζει μεγαλύτερη πολυπλοκότητα και μέγεθος από ό,τι είχε υποτεθεί αρχικά και εκτείνεται σε τουλάχιστον 20 στρέμματα.

Στην περιοχή διεξάγεται το ερευνητικό πρόγραμμα «Όρμος της Κοιλάδας», σκοπός του οποίου ο εντοπισμός ιχνών ανθρώπινης δραστηριότητας κατά την προϊστορική περίοδο στην νοτιοανατολική περιοχή του Αργολικού Κόλπου (γύρω από το σπήλαιο Φράγχθι, όπου έχουν βρεθεί σημαντικά προϊστορικά κατάλοιπα).

Θυμίζουμε ότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ίδια περιοχή πέρσι βρέθηκε εκτεταμένος οχυρωμένος οικισμός της Εποχής του Χαλκού που χρονολογείται στην Πρωτοελλαδική περίοδο (μέσα 3ης χιλιετίας π.Χ.) και βρίσκεται σε βάθος 1-3 μ. (στην περιοχή του όρμου που βρίσκεται στην παραλία του «Λαμπαγιαννά»).

More: http://news.in.gr

Comments

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.