ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12 Ιανουαρίου 2018

Η Γραμμική Β΄ ως «κράχτης»

Ι. Φωτιάδη, Καθημερινή, 11/1/2018

Μπορεί οι χρήστες του Ιντερνετ να έχουν καθιερώσει τα greeklish, φαίνεται όμως ότι η μυστηριώδης Γραμμική Β΄ τους ασκεί υπέρμετρη γοητεία. Εξ ου και η εφαρμογή «Γράψε όπως έγραφαν σε άλλες εποχές», που προστέθηκε εσχάτως στην κατηγορία των online παιχνιδιών της ιστοσελίδας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, έχει προκαλέσει «θραύση».

Το παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να δει πώς γραφόταν το όνομά του στη μυκηναϊκή (Γραμμική Β΄), την αρχαϊκή, την κλασική, την πρωτοβυζαντινή και τη βυζαντινή γραφή. Οι λίστες των ονομάτων είναι πλούσιες, περιλαμβάνουν από την Αννα μέχρι την Αφένδρα και την Αφεντούλα, από τον Αχιλλέα μέχρι τον Αχμέτ. «Η εφαρμογή έγινε viral, όταν κοινοποιήθηκε στα social media», διηγείται στην «Κ» ο κ. Κώστας Καραχάλιος από την κατασκευάστρια εταιρεία Tool.

Περισσότερα

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.