ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17 Οκτωβρίου 2012

Η Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων σας προσκαλεί την 21η Οκτωβρίου. Ημέρα αφιερωμένη στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

Στο πλαίσιο και σε συνέχεια της διεθνούς καμπάνιας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων “Τα Μνημεία έχουν φωνή, τη δική σου” πραγματοποιούνται σχετικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα στις 21-10-2012. Η δράση αυτή έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σε θέματα που συνδέονται με την φροντίδα και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στις δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με το εξής πρόγραμμα:

• Κυριακή 21-10-2012 από τις 9.00πμ έως 15.00μμ ελεύθερη είσοδος στον Αρχαιολογικό Χώρο Ορχομενού, στα Αρχαιολογικά Μουσεία Σχηματαρίου και Χαιρώνειας και στην Αρχαιολογική Συλλογή Διστόμου.

• «Ένα Κυριακάτικο πρωινό στην αυλή του Μουσείου Θήβας» ζωγραφίζουμε τα αρχαία του αύλειου χώρου μαζί με τους αρχαιολόγους και μαθαίνουμε για αυτά (για παιδιά από 4 έως 12 ετών) από τις 11 – 1. Ελεύθερη συμμετοχή.

• 11.30πμ – 12.15μμ «Αποκαλύπτοντας το παρελθόν: το πολυετές έργο της Θ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων» – ομιλία στην πρώτη αίθουσα του Νέου Μουσείου Θήβας από την προϊσταμένη της Θ΄ ΕΠΚΑ, Δρ. Αλ. Χαραμή.

• 12.30μμ – 13.00μμ – «Μαθαίνω για τη Μυκηναϊκή Θήβα» (ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Καδμείου, από τον αρχαιολόγο Δρ. Ι. Φάππα)

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.