ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8 Οκτωβρίου 2013

Νέες ανασκαφικές έρευνες στη Νεολιθική Μακεδονία (Μέρος Δ΄). Νεολιθικός Οικισμός Αυγής Καστοριάς: μια αγροτική κοινωνία της 6ης και 5ης χιλιετίας σε μετάβαση

Γεωργία Στρατούλη, Αρχαιολογία & Τέχνες, 07-10-2013

Το Ανασκαφικό/Ερευνητικό Πρόγραμμα του Νεολιθικού Οικισμού Αυγής Καστοριάς (www.neolithicavgi.gr) ολοκλήρωσε ήδη την πρώτη 10ετία (2002-2012) παρουσίας του στο επιστημονικό γίγνεσθαι της Nεολιθικής Aρχαιολογίας στη Μακεδονία. Ως ωριμότερο πλέον αυτό το Πρόγραμμα αναστοχάζεται την πορεία του σε επίπεδο ανασκαφικής μεθοδολογίας και θεωρητικών εργαλείων ανάλυσης και ερμηνείας του αρχαιολογικού υλικού, αξιοποίησης ειδικών μελετών στο πεδίο και το εργαστήριο καθώς και της παραγωγικότερης αλληλεπίδρασης και συνεργασίας του με την επιστημονική κοινότητα. Πεδίο σταθερού ενδιαφέροντος του Προγράμματος αποτελεί η διάδρασή του με τον αποδέκτη της αρχαιολογικής δραστηριότητας, τη σύγχρονη κοινωνία των πολιτών, ιδιαίτερα τα παιδιά, με εφαλτήριο το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Στην Αυγή των πρώτων αγροτών», το οποίο υλοποιείται με επιτυχία από το 2009 κ.ε. σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΕ Καστοριάς καθώς και την υποστήριξη της ΚΘ΄ ΕΠΚΑ, του Δήμου Καστοριάς (2011-13) και του Ιδρύματος Ι.Φ. Κωστοπούλου (2011, 2013).

Περισσότερα: http://archaiologia.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.