ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΙΓΕΑ

Νέος Φόρος Επιτηδεύματος

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Αιγέα,

Σε μια περίοδο συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και ύφεσης, το Υπουργείο Οικονομικών έρχεται για μια ακόμη φορά να επιβάλει Φόρο Επιτηδεύματος σε όλες ανεξαιρέτως τις εταιρίες, συμπεριλαμβανομένων και των αστικών μη κερδοσκοπικών, ο οποίος πλέον ανέρχεται στο ποσό των 500 Ευρώ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι περίπου το 10% της ετήσιας συνδρομής κάθε μέλους του Αιγέα αφαιρείται κάθε χρόνο υπέρ του Υπουργείου Οικονομικών, μειώνοντας σημαντικά έστω και τους λίγους πόρους που συγκεντρώνονται από την προσπάθεια όλων μας για την υλοποίηση του έργου της εταιρείας μας.

(Να σημειωθεί ότι ανάλογος φόρος μας επιβλήθηκε ήδη το 2011 και το 2012, περισσότερες πληροφορίες: http://www.aegeussociety.org/gr/index.php/aegeus-news/operation-tax-2011/ )

Η εφαρμογή αυτού του μέτρου είναι άδικη απέναντι σε όλες τις αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες, οι οποίες έχουν μηδαμινά έσοδα και φυσικά δεν έχουν κέρδη, ενώ δυσχεραίνει σημαντικά τη δραστηριότητά τους. Όλως παραδόξως, αν και το Υπουργείο Οικονομικών μάς αντιμετωπίζει ως απλή επιχείρηση για την επιβολή του φόρου αυτού, ταυτοχρόνως μας εξαιρεί από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, αφού τότε θεωρούμαστε ΜΚΟ…  Καθώς είναι πρακτικώς αδύνατο να μην συμμορφωθούμε στην απόφαση αυτή, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσφορία μας απέναντι σε ένα τόσο κοινωνικά άδικο μέτρο.

Παρά τις αντιξοότητες, ο Αιγεύς θα συνεχίσει τη προσπάθειά του, και είμαστε βέβαιοι πως θα τα καταφέρει με τη στήριξη όλων μας. Θα παρακαλούσαμε θερμά τα μέλη που δεν έχουν ανανεώσει τη συνδρομή τους για το 2013, να προβούν όσο το δυνατόν άμεσα στην εξόφληση της ετήσιας εγγραφής, εφόσον φυσικά επιθυμούν να διατηρήσουν τη συμμετοχή τους στον Αιγέα. Προς διευκόλυνση όσων δεν θυμούνται αν έχει ήδη ανανεωθεί η συνδρομή τους ή όχι, θα σταλεί σύντομα ένα email σχετικά με τις υπάρχουσες οικονομικές εκκρεμότητες.

Τέλος, γίνεται έκκληση στους χιλιάδες φίλους του Αιγέα να σκεφτούν τη δυνατότητα συμμετοχής τους ως μέλη πλέον της ομάδας, πραγματοποιώντας εγγραφή στην εταιρεία μας και βοηθώντας έτσι έμπρακτα τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας. 


Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.