ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΙΓΕΑ

Δράση πειραματικής αρχαιολογίας: προϊστορική υφαντουργία

Στις 29 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα, η Σοφία Τσουρινάκη καθηγήτρια και τεχνολόγος αρχαίου υφάσματος θα μας ξεναγήσει στο Ιστορικό Υφαντουργείο του ΣΕΝ.

Το Ιστορικό Υφαντουργείο του ΣΕΝ δημιουργήθηκε το 1879 με την οικονομική υποστήριξη του Ανδρέα Συγγρού και λειτούργησε έως το 1983, ως χώρος εκπαίδευσης και παραγωγής χειροποίητου υφάσματος. Σήμερα το ιστορικό κτήριο διασώζει ένα σπάνιο εργαλειακό εξοπλισμό της προβιομηχανικής κλωστοϋφαντουργίας και λειτουργεί ως μουσειακός κι εκπαιδευτικός χώρος, αλλά και ως τόπος έρευνας, μελέτης και σύγχρονων εφαρμογών της υφαντικής τέχνης.

Η Σοφία Τσουρινάκη θα κάνει μία εισαγωγική ομιλία στην ευδαίμονα ποικιλία του υφαίνειν, που θα επικεντρωθεί στα εργαλεία και τις τεχνικές της προϊστορικής υφαντουργίας. Η ομιλία θα συνοδεύεται από προβολή εικόνων. Στο τέλος θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα αντίγραφο του ιστού με αγνύθες, που κατασκευάστηκε στο Ιστορικό Υφαντουργείο του ΣΕΝ και θα παρακολουθήσουμε ζωντανά μία παρουσίαση της υφαντικής διαδικασίας με αυτόν.

Διάρκεια εκδήλωσης περίπου 1.30 ώρα. ΑΝΟΙΧΤΗ για τα μέλη και τους φίλους του ΑΙΓΕΑ. Συνάντηση στην είσοδο του κτηρίου (Λεωφ. Αμαλίας 38, Αθήνα), στις 6 το απόγευμα.

Περισσότερα


Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.