ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΙΓΕΑ

Αρχαιολογικό σεμινάριο για την προέλευση των Ελλήνων και του ελληνικού πολιτισμού από τον Δρα Θ. Γιαννόπουλο

Ο Αιγεύς σε συνεργασία με τη νεοσύστατη εταιρεία «Σπίτι του Αρχαιολόγου» εγκαινιάζει έναν κύκλο αρχαιολογικών σεμιναρίων. Το πρώτο σεμινάριο, με τίτλο: «Έλληνες: ποῖ δή και πόθεν; Μια αρχαιολογική και διεπιστημονική αναζήτηση στο χώρο και το χρόνο», θα διεξαχθεί από τις 16 Οκτωβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου (κάθε Τρίτη από τις 6 μέχρι τις 8 το απόγευμα). Στο σεμινάριο αυτό των δέκα θεματικών ενοτήτων, ο Δρ Θεόδωρος Γ. Γιαννόπουλος θα εξετάσει το «από πού» (πόθεν) και το «προς πού» (ποῖ δή) των Ελλήνων υπό ένα διαχρονικό και διεπιστημονικό πρίσμα. Τον κορμό της αφήγησης αποτελεί η παρουσίαση των πιο πρόσφατων επιστημονικών εξελίξεων για την προέλευση του ελληνικού πολιτισμού μέσα από το σχετικό ερευνητικό έργο του ομιλητή.

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 100-125 ευρώ, με επιπλέον έκπτωση 10% για εγγραφή μέχρι τις 5 Οκτωβρίου. Μεμονωμένες παρακολουθήσεις: 10 ευρώ. Το σεμινάριο θα διεξάγεται στο κέντρο της Αθήνας, στο City Unity College (Σύνταγμα, Θησέως 15-17, στον τρίτο όροφο, αίθουσα 306).

Τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθούνται και μέσω διαδικτύου. Επίσης θα βιντεοσκοπούνται, ώστε σε περίπτωση που κάποιος/κάποια χάσει ένα μάθημα, να μπορέσει να το παρακολουθήσει σε κάποια άλλη στιγμή.

Μέρος των εσόδων θα δοθούν υπέρ των δραστηριοτήτων του Αιγέα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε τον εξής σύνδεσμο: http://archaeohome.com/gr/courses/upcoming-courses


Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.