ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19 Οκτωβρίου 2012

21η Οκτωβρίου: Ημέρα αφιερωμένη στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (τοπικό παράρτημα Κρήτης). Δελτίο Τύπου

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καλείται αυτήν την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα να αναλάβει κάθε πρωτοβουλία για την προστασία των μνημείων, τονίζοντας την ύψιστη σημασία του έργου των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.  Σε συνέχεια της διεθνούς καμπάνιας του ΣΕΑ με τίτλο «Τα Μνημεία έχουν φωνή, τη δική σου» ορίστηκε η 21η Οκτωβρίου 2012 ως «Ημέρα αφιερωμένη στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας». Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης το Τοπικό Παράρτημα Κρήτης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων διοργανώνει τις εξής εκδηλώσεις:     

Η 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα πραγματοποιήσει ξενάγηση με θέμα: «Η αποκατάσταση των κτηρίων του φρουρίου Φορτέτζα στην παλιά πόλη Ρεθύμνου: 1996-2012». Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από την είσοδο του φρουρίου στις 11π.μ.     

Η ΚΓ’ Εφορεία Προϊστορικών-Κλασικών Αρχαιοτήτων, η ΚΔ’ Εφορεία Προϊστορικών-Κλασικών Αρχαιοτήτων, η 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου εκθέτουν και προβάλλουν το έργο και τις δράσεις των Υπηρεσιών τους, με αφίσες τοίχου και με ηλεκτρονική προβολή, στο Ναό του Αγίου Πέτρου των Δομηνικάνων από τις 9π.μ. έως τις 17.00μ.μ.

Η 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα πραγματοποιήσει ξεναγήσεις στο Ναό του Αγίου Πέτρου και στην ανασκαφή της Santa Caterina στο Μπεντενάκι. Οι ξεναγήσεις θα ξεκινήσουν στις 12μ.μ. και θα επαναλαμβάνονται κάθε μία ώρα.

 

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.