ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11 Οκτωβρίου 2013

3,5 εκατ. ευρώ ζητούσαν για ανεκτίμητης αξίας νεολιθικό ειδώλιο. Σύλληψη δύο ατόμων στο Κολωνάκι

Αρχαιολογία & Τέχνες, 10-10-2013

Ένα νεολιθικό στεατοπυγικό ειδώλιο ύψους περίπου τριάντα εκ. βρέθηκε και κατασχέθηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013 στο Κολωνάκι, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Το αντικείμενο είχαν στην κατοχή τους δύο άτομα, ηλικίας 47 και 57 ετών.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας για δύο άτομα που έχουν στην κατοχή τους σπάνιο αρχαίο αντικείμενο, με σκοπό την πώλησή του έναντι χρηματικού ποσού 3.500.000 ευρώ, αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων κατάφεραν να τους εντοπίσουν στην περιοχή του Κολωνακίου και να τους συλλάβουν.

Το ειδώλιο επιδείχθηκε σε αρχαιολόγο της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και είναι μεγάλης οικονομικής και ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας καθώς χρονολογείται στη Μέση Νεολιθική Περίοδο και θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο.

Περισσότερα: http://archaiologia.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.