ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30 Απριλίου 2012

9η Διεθνής Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου …και πέρα απ’ τη Μεσόγειο

Αρχαιολογία & Τέχνες, 27-04-2012

Ποιοι ήταν οι Πολεμιστές της Oμίχλης; Γιατί οι Γαλάτες αποκεφάλιζαν τους ηττημένους αντιπάλους τους; Ποιοι αρχαιολογικοί θησαυροί κρύβονται στα βάθη των ελληνικών θαλασσών; Πώς λειτουργούν τα κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας και ποια η σχέση τους με τα μεγάλα μουσεία του κόσμου; Aυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα θα βρουν τις απαντήσεις τους στις 60 και πλέον ταινίες του πλούσιου φετινού προγράμματος προβολών του «Aγώνα» που σε συνεργασία με το Iταλικό Μορφωτικό Iνστιτούτο Αθηνών και υπό την αιγίδα του Iδρύματος Λαμπράκη, οργανώνει την 9η Διεθνή Συνάντηση Aρχαιολογικής Tαινίας του Mεσογειακού Xώρου …και πέρα από τη Mεσόγειο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Tαινιοθήκη της Eλλάδος (Iερά Oδός 48 & Mεγ. Aλεξάνδρου, Kεραμεικός), από τις 7 έως 13 Mαΐου 2012.

Tην Kριτική Eπιτροπή του AΓΩNA 2012 απαρτίζουν οι Φραντσέσκα Κιέζα, ακόλουθος του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών (Ιταλία), Τόνι Κόου, ανεξάρτητος παραγωγός-σκηνοθέτης (Μεγ. Βρετανία), Μάνος Ζαχαρίας, σκηνοθέτης, Νικόλαος Καλτσάς, διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Διονύσης Πετρουτσόπουλος, κινηματογραφιστής, Μέμη Σπυράτου, σκηνοθέτης, πρόεδρος του φεστιβάλ ΑΓΩΝ.

Oι προβολές αρχίζουν καθημερινά στις 17:00 και τελειώνουν στις 23:00. Σάββατο και Kυριακή από τις 10:00 έως τις 23:00. H απονομή των βραβείων θα γίνει την Kυριακή 13 Mαΐου στις 9.30 το βράδυ.

Περισσότερα: http://arxaiologia.gr

 

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.