ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18 Μαΐου 2012

Αλμυρός. Βυθισμένος προϊστορικός οικισμός

Γ. Υδραίου, Ταχυδρόμος, 13-05-2012

Πολύ σημαντικά στοιχεία φέρνει στο φως ο μισοβυθισμένος προϊστορικός οικισμός που ήρθε στο φως τα τελευταία χρόνια, χάρη στις υποβρύχιες έρευνες που διεξάγει μεθοδικά το Ινστιτούτο Ενάλιων Αρχαιολογικών Ερευνών, κατόπιν αδείας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο εν λόγω οικισμός, που εντοπίστηκε στο Μετόχι της περιοχής Νηές, είναι κατά το ήμισυ καλυμμένος από την θάλασσα και ο υπόλοιπος εκτείνεται στο χερσαίο τμήμα. Τα ευρήματα, που χρονολογούνται στην Μέση Εποχή του Χαλκού, γύρω στο 1700 π.Χ., σκιαγραφούν μια πόλη που γνώριζε καλά τα μυστικά της κεραμικής και της υφαντουργίας. Το καταποντισμένο τμήμα του οικισμού, που βρίσκεται σε βάθος από λίγα εκατοστά έως 2,5 περίπου μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, καταλαμβάνει έκταση άνω των δέκα στρεμμάτων και εκτιμάται ότι θα προσθέσει ακόμη περισσότερα στοιχεία στο παζλ της αρχαιολογικής γνώσης, στην διάρκεια των ερευνών που θα συνεχιστούν το ερχόμενο φθινόπωρο.

Περισσότερα: http://taxydromos.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.