ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3 Ιουλίου 2024

Ανασκαφή στο λαμπερό ανάκτορο των Αρχανών

Ανασκαφή, 3.07.2024

Ανασκαφή στο λαμπερό ανάκτορο των Αρχανών

Ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Κρήτης, το μινωικό ανάκτορο των Αρχανών θα ανασκάψει φέτος η αρχαιολόγος Έφη Σαπουνά –Σακελλαράκη, στο πλαίσιο της αρχαιολογικής έρευνας, που αρχίζει σε λίγες μέρες.
Πρόκειται για το ανάκτορο που είχε αναζητήσει πρώτος ο Άρθουρ Έβανς αλλά, όπως είναι γνωστό αποκαλύφθηκε το 1963 από τον αείμνηστο αρχαιολόγο Γιάννη Σακελλαράκη, ανασκαφέα και άλλων σημαντικών θέσεων στο νησί φέρνοντας στο φως εντυπωσιακά ευρήματα, που κοσμούν σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.
Η Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη επιστρέφει για δεύτερη φορά φέτος στις Αρχάνες στοχεύοντας να προσδιορίσει την συνέχεια του ανακτόρου προς βορράν, στο τμήμα του συγκεκριμένα όπου βρίσκονταν οι αποθηκευτικοί χώροι με τα μεγάλα πιθάρια, που ήταν γεμάτα με λάδι, καρπούς αλλά και υφάσματα.

Περισσότερες πληροφορίες

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.