ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16 Μαΐου 2011

«…ανέφερα εγγράφως…», θησαυροί του Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011, Ιστορικό Αρχείο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας (Ψαρομηλίγκου 22, Αθήνα)

Η Διεύθυνση Εθνικού Αρχείου Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού διοργανώνει στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων «Μουσείου και Μνήμη» Έκθεση με τίτλο: «…ανέφερα εγγράφως…», θησαυροί του Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

Στόχος της Έκθεσης είναι να φωτίσει θέματα κρίσιμης σημασίας για την ιστορία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και να καταδείξει την ουσιαστική συμβολή του Αρχείου στην αρχαιολογική και ιστορική έρευνα. Οι θησαυροί του Αρχείου αποτυπώνουν την εξέλιξη πολλών αρχαιολογικών ή διοικητικών θεμάτων και αποτελούν σημαντική πηγή πληροφοριών για τα μνημεία και τους χώρους της Ελλάδας. Η Έκθεση συνοδεύεται από τη μικρού μήκους ταινία «Μια σειρά από ιστορίες».

Στις 19:00 ο David W. Rupp, ομότιμος καθηγητής Αρχαιολογίας του Brock University (Canada), Διευθυντής του Καναδικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, θα δώσει διάλεξη με τίτλο: “Edward Capps and Bert Hodge Hill: Mutually Antagonistic Philhellenes at the American School of Classical Studies at Athens and at Athens College”

Χώρος: Ιστορικό Αρχείο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας (Ψαρομηλίγκου 22, Αθήνα)

Χρόνος: Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.