ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30 Μαρτίου 2014

Από το Παλαιό Φάληρο στα Αστέρια Γλυφάδας: Αρχαία και νεότερα μνημεία

Aρχαιολογία & Τέχνες, 28-03-2014

«Από το Παλαιό Φάληρο στα Αστέρια Γλυφάδας: αρχαία και νεότερα μνημεία» είναι το θέμα διάλεξης που θα δώσει η αρχαιολόγος Κωνσταντίνα Καζά-Παπαγεωργίου, Επίτιμη Προϊσταμένη Τμήματος Αρχαιολογικών Χώρων, τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014, στις 18.00, στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Τοσίτσα 1).

Σύμφωνα με την κα Καζά-Παπαγεωργίου: «Στη διάλεξη της 31ης Μαρτίου 2014 θα επιχειρηθεί η αρχαιολογική επισκόπηση της δυτικής παραλιακής ζώνης της Αττικής, από το Παλαιό Φάληρο μέχρι τα Αστέρια της Γλυφάδας. Στην περιοχή του Αλίμου θα προχωρήσουμε ενδότερα, μέχρι τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Η εν λόγω επισκόπηση βασίζεται στα ανασκαφικά στοιχεία που έχουν έρθει στο φως κυρίως από τη δεκαετία του 1980 κ.ε., τα οποία εν πολλοίς επιβεβαίωσαν αρκετά από τα στοιχεία της γραπτής παράδοσης που είχαμε στη διάθεσή μας.

Περισσότερα: http://archaiologia.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.