ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18 Μαρτίου 2012

Απολογισμός του έργου της Αμερικανικής Σχολής Αρχαιολογίας για το 2011

Καθημερινή, 10-03-2012

Η σημαντική ανασκαφή στον λόφο Ισμηνίου στη Θήβα ήταν μεταξύ αυτών που διενήργησε η Αμερικανική Σχολή Αρχαιολογίας μέσα στο 2011. Ο διευθυντής της σχολής Τζακ Ντέιβις, στη διάρκεια της ομιλίας του, χθες βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα του πρώτου ορόφου της σχολής, ανέφερε μια προς μια τις εκσκαφές που έγιναν από Αμερικανούς και Έλληνες επιστήμονες από την Κρήτη μέχρι Σαμοθράκη. Ο λόφος του Ισμηνίου παρά τη μεγάλη αρχαιολογική του σημασία είχε ανασκαφεί ελάχιστα έως τον περασμένο Ιούνιο που ξεκινήσε η έρευνα με επικεφαλής τους καθηγητές Στέφανι Λάρσον και Κέβιν Ντέιλι του Πανεπιστημίου Μπάκνελ των Ηνωμένων Πολιτειών και τον δρα Βασίλη Αραβαντινό, προϊστάμενο της Θ΄Εφορείας Αρχαιοτήτων και διευθυντή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.

«Το έργο της Αμερικανικής Σχολής Αρχαιολογίας συνεχίζεται και εξελίσσεται συνεχώς χάρη στην ουσιαστική βοήθεια του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού» ανέφερε ο Τζακ Ντέιβις και, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟΤ Λίνα Μενδώνη. Στις ανασκαφές της προηγούμενης χρονιάς ήταν και εκείνη του Πύργου της Αγίας Μαρίνας, χαρακτηριστικό παράδειγμα μεμονωμένου οχυρωματικού πύργου των ελληνιστικών χρόνων, ένα από τα υψηλότερα σωζόμενα αρχαία κτίρια. Ο Πύργος στην ενδοχώρα της Κέας, μεταξύ των αρχαίων πόλεων Κορησίας και Ποιήεσσας, λειτούργησε ως οχυρωματικό έργο αμυντικού χαρακτήρα για την προστασία τής γύρω αγροτικής περιοχής.

Περισσότερα: http://kathimerini.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.