ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6 Απριλίου 2012

Αρχαία της Μαγνησίας στο εξωτερικό. Σπάνιοι θησαυροί στις προθήκες του Βρετανικού, του Εθνικού Μουσείου και του Λούβρου

Γ. Υδραίου, Ταχυδρόμος, 01-04-2012

Σπάνιοι αρχαιολογικοί θησαυροί που αποκαλύφθηκαν στην Μαγνησία στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα κοσμούν τις προθήκες Μουσείων της Ελλάδας και του εξωτερικού, δίνοντας το στίγμα της μακραίωνης ιστορικής διαδρομής της περιοχής μας.

Σημαντικές αρχαιότητες από την Μαγνησία συγκαταλέγονται μεταξύ των εκθεμάτων Μουσείων διεθνούς ακτινοβολίας, όπως το Βρετανικό Μουσείο, όπου βρίσκονται οι Καρυάτιδες και τα γλυπτά του Παρθενώνα, το Λούβρο, αλλά και το Εθνικό Μουσείο της Αθήνας. Ορισμένες από τις παραπάνω αρχαιότητες ήρθαν στο φως την περίοδο της Τουρκοκρατίας, σε εποχές κατά τις οποίες δεν υπήρχε αρχαιολογική υπηρεσία, ούτε Μουσείο στην περιοχή μας. Το αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, σημειωτέον, είναι μεταγενέστερο και ιδρύθηκε το 1909. Τον 19ο αιώνα, πριν από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας, πολλοί ξένοι περιηγητές επισκέπτονταν την περιοχή μας, καταγράφοντας τις εντυπώσεις τους.

Περισσότερα: http://taxydromos.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.