ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30 Μαΐου 2011

Αρχαιολογικός χώρος Ακοβίτικων. Χθες – Σήμερα – Αύριο

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Θα ήταν μεγάλη μας τιμή η παρουσία σας στην Ημερίδα με θέμα:

«ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΚΟΒΙΤΙΚΩΝ. ΧΘΕΣ–ΣΗΜΕΡΑ –ΑΥΡΙΟ» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011, στις 7 μμ, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ομιλητές:

– Ξένη Αραπογιάννη, Δρ Αρχαιολογίας – Διευθύντρια ΛΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και κλασικών Αρχαιοτήτων, με θέμα: «Αρχαιολογικός χώρος Ακοβίτικων. Η σημερινή πραγματικότητα».

– Ελένη Ζυμή, επίκουρος καθηγήτρια κλασικής Αρχαιολογίας στο τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα: Παρουσίαση του βιβλίου «Das Poseidonheiligtum dei Akovitika in Messenien» των Moritz Kiderlen και Πέτρου Θέμελη.

– Παναγιώτης Νίκας, Δήμαρχος Καλαμάτας, με θέμα «Προτεραιότητες του Δήμου για την ανάπλαση του ποταμού Άρι και την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Ακοβίτικων.»
– Θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις ενώ θα υπάρχει χρόνος για παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους.

– Την ημερίδα θα κλείσει ο καθηγητής, Πέτρος Θέμελης, Διευθυντής Προγράμματος Αρχαίας Μεσσήνης, που θα συνοψίσει τα συμπεράσματα της ημερίδας και θα παρουσιάσει τις προοπτικές που διαμορφώνονται.

Πρόσκληση

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.