ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7 Δεκεμβρίου 2015

«Ατυχής παρεκτροπή» η ανακάλυψη του θρόνου του Αγαμέμνονα

in.gr, 7/12/2015

«Ατυχή επιστημονική παρεκτροπή» χαρακτηρίζει ο γγ της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας Βασίλειος Χ. Πετράκος τις ανακοινώσεις του καθηγητή Χριστοφίλη Μαγγίδη περί εντοπισμού του «θρόνου του Αγαμέμνονα» στις Μυκήνες.

Ο κ. Πετράκος, αφού παραθέτει τα στοιχεία τα οποία προέκυψαν από την εξέταση του συγκεκριμένου ευρήματος, κάνει λόγο για παρεκτροπή που «αν δεν είναι σκόπιμη, οφείλεται σε επίδραση άλλης ατυχεστέρας περιπτώσεως που απασχόλησε κυβερνητικούς και επιστημονικούς κύκλους κατά το 2014 – 2015, και μας διέσυρε διεθνώς».

Όπως τονίζει ο κ. Πετράκος σε επιστολή του προς το υπουργείο Πολιτισμού, η επιτροπή που συγκροτήθηκε και εξέτασε το εν λόγω εύρημα κατέληξε στο συμπέρασμα πως πρόκειται για λίθο κακής ποιότητας, τμήμα οικιακού ή βιοτεχνικού σκεύους και συγκεκριμένα λεκάνης, όπως προκύπτει από το βάθος του κοιλώματος.

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται πως οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν αποτελούν επίσημα στοιχεία της ανασκαφής και δόθηκαν στη δημοσιότητα χωρίς την έγκρισης της Αρχαιολογικής Εταιρείας.

Περισσότερα: http://news.in.gr

Δείτε επίσης: http://www.yppo.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.