ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5 Σεπτεμβρίου 2023

Communiqué de l’École française d’Athènes- Décès d’Olivier Picard

École française d’Athènes, 4.9.2023

Communiqué de l’École française d’Athènes- Décès d’Olivier Picard

Με πολύ μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του Olivier Picard που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής 1ης Σεπτεμβρίου στη Θάσο.
Διευθυντής της Γαλλικής Σχολής Αθηνών από το 1981 ως το 1992, ο Olivier Picard δεν έπαψε ποτέ να επισκέπτεται τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, της Αλβανίας και των Βαλκανίων υφαίνοντας δεσμούς, επιστημονικές συνεργασίες και φιλίες. Πολύ στενοί δεσμοί τον συνέδεαν ως το τέλος και με τη Σχολή στην οποία εξακολουθούσε να προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη, τόσο στη Θάσο όσο και στις επιτροπές και τα συμβούλια στα οποία συμμετείχε. Ιστορικός και νομισματολόγος, αφήνει πίσω του ένα εντυπωσιακό έργο που επιβραβεύθηκε με την εκλογή του στην Académie des Inscriptions et Belles Lettres, της οποία μάλιστα την φετινή χρονιά ήταν Πρόεδρος. Ακούραστος δάσκαλος, καθοδήγησε πολυάριθμους νέους ερευνητές στην Γαλλία, στην Ελλάδα, στην Αλβανία, στην Αίγυπτο. Όλους αυτούς, η βιαστική του αναχώρηση αφήνει με ένα αίσθημα ορφάνιας.

Περισσότερα

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.