ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23 Ιανουαρίου 2014

Δρ.Γεωργία Στρατούλη: “Γιατί αυτή η απαξίωση στον τόπο σας και την ιστορία του;”

Γεωργία Στρατούλη, Πρόννοι, 21-01-2014

Καλή Χρονιά σε όλους! Παρακολουθώ ανελλιπώς τη δραστηριότητα στο νησί, ιδιαίτερα στον Πόρο, με τον οποίο έχω αναπτύξει δεσμούς επιστημονικού έργου, μια ζωή νιότης και ωρίμανσης από το 1992 κ.ε. Δεν θα σας κρύψω ότι θλίβομαι για τις σιωπηλές πλέον αίθουσες πραγματοποίησης των συνεδριάσεων των τοπικών αρχών!

Οι συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου πραγματοποιούνται σε έναν χώρο που με χρηματοδότηση της ΕΕ, με το Β’ ΚΠΣ, αν θυμάμαι καλά, τροποποιήθηκε για να στεγάσει έναν Εκθεσιακό Χώρο – μια Αρχαιολογική Συλλογή, που όμως δεν λειτούργησε μέχρι σήμερα ως τέτοια για το κοινό! Αυτή η αίθουσα συνεδριάσεων σας σήμερα, από το 1992 μέχρι το Πάσχα του 2010 έσφυζε από μελετητές αρχαιολογικού υλικού από το Σπήλαιο της Δράκαινας, αρχαιολόγους, γεωλόγους, συντηρητές, αλλά και επισκέπτες, μαθητές και πολίτες. Εδώ και πολλά χρόνια προσπαθώ να σας πείσω ότι παράλληλα με τις μαρίνες, τα έργα σύγχρονων υποδομών κλπ, μπορείτε να αξιοποιήσετε και τον μνημειακό πλούτο της περιοχής σας για την ανάπτυξη του τόπου σας! Δεν ήσασταν παρόντες τότε…, εμείς έχουμε όμως το Βιβλίο Επισκεπτών του χώρου, που γλαφυρά αποτυπώνει τη συγκίνηση και χαρά των επισκεπτών, ντόπιων και κυρίως τουριστών, να έρχονται σε άμεση επαφή με την ιστορία δεκάδων αιώνων του τόπου! Δεν θα βαρεθώ ΠΟΤΕ να μιλώ ξανά και ξανά για το πολλαπλασιαστικό όφελος γνώσης και χρήματος που μπορεί να προκύψει από τη σωστή διαχείριση του πολιτισμικού αποθέματος της χώρας!

Περισσότερα: http://pronnoi.blogspot.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.