ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17 Ιουνίου 2024

Δράμα: Ταξίδι στην ιστορία των σπόρων από τα προϊστορικά νοικοκυριά μέχρι τις μέρες μας

Ανασκαφή, 17.06.2024

Δράμα: Ταξίδι στην ιστορία των σπόρων από τα προϊστορικά νοικοκυριά μέχρι τις μέρες μας

Μια χούφτα απανθρακωμένων σπόρων που χρονολογούνται πριν από επτά χιλιάδες χρόνια «ταξίδεψαν» τους φίλους του αρχαιολογικού μουσείου Δράμας και της εναλλακτικής κοινότητας “Πελίτι” στην μοναδική ιστορία των παραδοσιακών σπόρων που έθρεψαν γενιές ανθρώπων στο διάβα των αιώνων.
Η εκδήλωση που διοργάνωσε το αρχαιολογικό μουσείο Δράμας σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ και το δημοτικό Ωδείο Δράμας έδωσε την ευκαιρία σε όσους την παρακολούθησαν να κατανοήσουν τη σημασία και τη σπουδαιότητα των παραδοσιακών σπόρων στην επιβίωση του ανθρώπινου είδους από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τις μέρες μας.
Η προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας Βασιλική Πουλιούδη, μαζί με τον ιδρυτή και εμπνευστή του “Πελίτι” Παναγιώτη Σαϊνατούδη έκαναν ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο, μεταφέροντας ξεχασμένες ιστορίες σπόρων και φυτικών κατάλοιπων αλλά και ιστορίες από την οργάνωση των νοικοκυριών και την καθημερινότητα των προϊστορικών ανθρώπων.

Περισσότερες πληροφορίες

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.