ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4 Ιουλίου 2012

Εκδήλωση και ομιλία στον Άγιο Βασίλειο Λακωνίας

Αρχαιολογία & Τέχνες, 03-07-2012

Το Σωματείο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης «Παναγιώτης Σταματάκης», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροκαμπίου και η Κινηματογραφική Λέσχη Σπάρτης «Ρόδον» διοργανώνουν εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Βασιλείου Ξηροκαμπίου την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 και ώρα 8.30 μμ, με σύντομη ομιλία για το ανασκαφικό πρόγραμμα της εξαιρετικά σημαντικής αυτής μυκηναϊκής θέσης από την επίτιμη έφορο αρχαιοτήτων και διευθύντρια της συστηματικής ανασκαφής κ. Αδαμαντία Βασιλογάμβρου.

Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας TO.ΡA.KE, σε σκηνοθεσία Φίλιππου Κουτσαφτή, με τη στήριξη του Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας ΑΓΩΝ. Στην ταινία παρουσιάζεται το χρονικό της εύρεσης της χάλκινης μυκηναϊκής πανοπλίας (1500 π.Χ.) στο νεκροταφείο των Δενδρών της Αργολίδας. Η πανοπλία, μοναδική στον Ελλαδικό χώρο, συντηρημένη και αποκατεστημένη, φυλάσσεται στο Aρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου.

Περισσότερα: http://archaiologia.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.