ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14 Μαΐου 2024

Ένα νέο απολιθωμένο δάσος έρχεται στο φως στην Εύβοια

Αρχαιολογία και Τέχνες, 14.05.2024

Ένα νέο απολιθωμένο δάσος έρχεται στο φως στην Εύβοια

Ένα νέο απολιθωμένο δάσος φέρνει στο φως στην περιοχή της Κερασιάς στη βόρεια Εύβοια η σημαντική ανασκαφή που διενεργεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Ας σημειωθεί ότι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, δεδομένης της σημαντικής του τεχνογνωσίας στη διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς, ανέλαβε τη διεξαγωγή της ανασκαφικής έρευνας έπειτα από απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.
Η ανασκαφική έρευνα στη βόρεια Εύβοια ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Έχει φέρει στο φως μεγάλο αριθμό απολιθωμένων κορμών και φυλλοφόρων οριζόντων. Ειδικότερα, οι ανασκαφές πραγματοποιούνται στην απολιθωματοφόρα περιοχή έκτασης 17 στρεμμάτων, η οποία ανήκει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και έχει περιφραχθεί. Και κατά τη διάρκειά τους, εντοπίστηκαν πολυάριθμα τμήματα απολιθωμένων κορμών και φυλλοφόρων οριζόντων που βρίσκονται μέσα σε λιμναία ιζήματα. Η ανασκαφική έρευνα διεξάγεται στις θέσεις όπου υπήρχαν ενδείξεις και έφερε στο φως μέχρι τώρα περισσότερα από 160 απολιθωμένους κορμούς και τμήματα δέντρων.

Περισσότερες πληροφορίες

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.