ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24 Μαΐου 2016

Ένας πλούσιος τάφος της Χαλανδριανής

Αρχαιολογικό Μουσείο Σύρου, 25 Μαΐου, 13:00

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στο πλαίσιο της δράσης «Το Αρχαιολογικό Έκθεμα του Μήνα», θα παρουσιάσει την Τετάρτη 25 Μαΐου και ώρα 13.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σύρου, το αρχαιολογικό εύρημα με τίτλο “Ένας πλούσιος τάφος της Χαλανδριανής· η ανασκαφή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στο νεκροταφείο της Χαλανδριανής (2000-2008)».

Πρόκειται για έναν από τους πλουσιότερα κτερισμένους τάφους που ήλθε στο φως κατά την σωστική ανασκαφή που διεξήχθη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, στο Δυτικό Τμήμα του νεκροταφείου της Χαλανδριανής, του μεγαλύτερου και πιο εκτεταμένου Πρωτοκυκλαδικού νεκροταφείου που γνωρίζουμε. Πρόκειται για το νεκροταφείο και των δύο οικισμών της περιοχής, της Χαλανδριανής και του Καστριού, κατά την Πρωτοκυκλαδική ΙΙ περίοδο έως και την φάση Καστριού (2700-2200 π.Χ.).

Θα εκτεθούν ένα μαρμάρινο ειδώλιο, μια μαρμάρινη φιάλη και ένα τηγανόσχημο σκεύος, το τελευταίο εξαιρετικό δείγμα της εντυπωσιακής Συριανής κεραμεικής της κατηγορίας των στιλβωτών αγγείων με έντυπη και εγχάρακτη διακόσμηση.
Η παρουσίαση του ευρήματος θα γίνει από την ανασκαφέα – Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων, Δρ Μαρίζα Μαρθάρη.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Πρόσκληση

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.