ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21 Δεκεμβρίου 2019

Η Κυρά της Φυλακωπής διηγείται

Μ. Βασιλειάδου, Καθημερινή, 21.12.2019

Η Κυρά της Φυλακωπής διηγείται

Η Κυρά της Φυλακωπής είναι στ’ αλήθεια πολύ κομψή, και ας έρχεται από τα βάθη του χρόνου, από τον 14ο αιώνα π.Χ. Αυτό το μικρό ειδώλιο με ύψος 20 εκατοστά, που κατά πάσα πιθανότητα απεικονίζει τη γυναικεία θεότητα που λατρευόταν στο ιερό της Φυλακωπής στην Μήλο, έχει καλοσχεδιασμένα, εκφραστικά μάτια, σκούρα φρύδια, στολίδι στον λαιμό της και ένα φόρεμα που τη γραμμή του θα ζήλευαν πολλοί σύγχρονοι σχεδιαστές.

Προκειμένου να αναδειχθεί αυτή η ιστορική περίοδος και να βγουν στο φως οι άγνωστες πτυχές του κυκλαδικού παρελθόντος, η αρχαιολόγος Αναστασία Αγγελοπούλου, επιμελήτρια της έκθεσης, φρόντισε για την παρουσίαση 151 επιλεγμένων αντικειμένων – αντιπροσωπευτικά έργα κεραμικής, μεταλλοτεχνίας, μικροτεχνίας, ειδωλοπλαστικής και κοσμηματοποιίας. Η αφήγηση, πλαισιωμένη από οπτικοακουστικές παραγωγές, αναπτύσσεται σε ενότητες, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνονται βασικοί άξονες της ζωής των ανθρώπων της εποχής.

Διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.