ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19 Σεπτεμβρίου 2022

Η πρώτη αρχαιολογική ανακάλυψη στο σπήλαιο Μαρώνειας είναι γεγονός

Xronos, 15.09.2022

Η πρώτη αρχαιολογική ανακάλυψη στο σπήλαιο Μαρώνειας είναι γεγονός

Η πρώτη αρχαιολογική ανακάλυψη από τις νέες ανασκαφικές εργασίες που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στο σπήλαιο Μαρώνειας είναι γεγονός! Ο λόγος για τον εντοπισμό ενός αγγείου πόσης το οποίο χρονολογείται στην Εποχή του Χαλκού (3300 πΧ-1200 πΧ), και ήρθε στο «φως» πριν από μερικές ημέρες.

Το αντικείμενο πλέον έχει παραδοθεί στην αρμόδια Εφορεία Παλαιοαναθρωπολογίας Σπηλαιολογίας, φυλάσσεται κατάλληλα και αξιολογείται για την αξία του.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος χαρακτηρίζοντας «σημαντικό» το εύρημα και αναπτύσσοντας ως εξής τον συλλογισμό του: «Είναι ένα πάρα πολύ καλό δείγμα ότι υπήρχε ζωή, δραστηριότητα και πολιτισμός της εποχής σε εκείνο το σημείο. Αυτό μας κάνει -χωρίς να είμαστε ειδικοί- να αισιοδοξούμε και να είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια».

Περισσότερα

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.