ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9 Σεπτεμβρίου 2012

Εις μνήμην Micheline van Effenterre

(1915-2012)

Η Micheline van Effenterre-Cochard, σύζυγος του Henri van Effenterre, απεβίωσε την 1η Ιουλίου 2012 σε ηλικία 97 ετών. Η Micheline Cochard γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1915 στο Chernex-Montreux. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Institut d’Art και την École du Louvre. Το 1937 ήρθε στην Αθήνα συνοδεύοντας τον  Leopold Dor, και το επόμενο έτος προσκλήθηκε από τους Jean Jannoray και Henri van Effenterre, για να συμμετάσχει στις ανασκαφές της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών στην Κρίσα και Κίρρα κοντά στους Δελφούς. Από τη στιγμή αυτή η Micheline και ο Henri van Effenterre έγιναν ζευγάρι στη ζωή και την εργασία. Απέκτησαν 6 παιδιά.

Στη δεκαετία του 1950 και εξής, μαζί με τον σύζυγό της άρχισε ανασκαφές στο ανάκτορο των Μαλίων. Συνέβαλε σε πολλούς τόμους του «Fouilles exécutées à Mallia». Το 1972 μαζί με τον Henri δημοσίευσε τις μινωικές και μυκηναϊκές σφραγίδες από το Cabinet des Medailles de Paris, ενώ το 1991 σε συνεργασία με τον Ι. Μαστοράκη έγραψε το βιβλίο «Les Minoens: L’âge d’or de la Crète.

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.