ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12 Αυγούστου 2015

Kaspersky Lab: αποκατάσταση των τοιχογραφιών στο Ακρωτήρι. Συνεργασία με την Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία

Αρχαιολογία & Τέχνες, 11-08-2015

Την υποστήριξη της στο έργο της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας για την αποκατάσταση των τοιχογραφιών που ανακαλύφθηκαν στο πλαίσιο των ανασκαφών στον οικισμό του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης, γνωστού και ως «Πομπηία της Ελλάδας», ανακοίνωσε η Kaspersky Lab.

Η Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία είναι ο παλαιότερος επιστημονικός οργανισμός στην Ελλάδα και ο δεύτερος αρχαιότερος στην Ευρώπη για την έρευνα και τη μελέτη του Ελληνικού πολιτισμού. Οι ανασκαφές στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης ξεκίνησαν το 1967 από τον αποθανόντα καθηγητή Σπυρίδωνα Μαρινάτο, με εξαιρετική επιτυχία. Από τότε, η Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία έχει εκδώσει 12 τόμους μελετών σχετικά με την ανασκαφή και τα ευρήματά της, γεγονός που έχει συμβάλλει σημαντικά στην πληροφόρηση της επιστημονικής κοινότητας σχετικά με αυτή τη μοναδική αρχαιολογική τοποθεσία.

Το Ακρωτήρι είναι ένας κυκλαδικός οικισμός που ιδρύθηκε περίπου στα μέσα του 5ου π.Χ. αιώνα (Νεολιθική περίοδος) στο ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης. Γρήγορα μετεξελίχθηκε σε μια κοσμοπολίτικη πόλη που καταστράφηκε στη μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου του νησιού, πριν από 3.000 χρόνια, και θάφτηκε κάτω από την ηφαιστειακή τέφρα. Έτσι, διατηρήθηκαν τα υπολείμματα εκλεκτών τοιχογραφιών και έργων τέχνης, τα οποία όμως παραμένουν ακόμα ευάλωτα στο πέρασμα του χρόνου. Η προηγμένη και εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική αυτής της αρχαίας πόλης, καθώς και οι περίφημες τοιχογραφίες της, την καθιστούν μοναδική και ιδιαίτερα σημαντική ερευνητικά.

Περισσότερα: http://www.archaiologia.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.