ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12 Απριλίου 2012

Κυνήγι χιλιετιών. Μαμούθ βρέθηκε στη Σιβηρία

Αρχαιολογία & Τέχνες, 09-04-2012

Ίχνη διαμελισμού από λιοντάρια αλλά και από ανθρώπους είχε ένα μαμούθ το οποίο αποκαλύφθηκε σχεδόν άθικτο στη Σιβηρία. Σύμφωνα με ερευνητές του Ινστιτούτου Mammuthus  που ειδικεύεται στη μελέτη των προϊστορικών αυτών ζώων, το μαμούθ, το οποίο ονομάστηκε Yuka,  βρέθηκε, κατεψυγμένο στους πάγους της Βόρειας Σιβηρίας από κυνηγούς ελεφαντόδοντου. Από την πρώτη στιγμή εντύπωση προκάλεσε το τρίχωμά του, το οποίο έχει σπάνια ξανθορόδινη απόχρωση, αλλά και το κρέας του, το οποίο σε αρκετά τμήματα διατηρούνταν ακόμη φρέσκο, τουλάχιστον στην όψη!

Προσεκτικές έρευνες των επιστημόνων όμως έδειξαν όχι μόνο τη σπανιότητα του λειψάνου αλλά και το γεγονός ότι αυτό θα ήταν επιθυμητή λεία για χιλιάδες χρόνια! Ένδειξη γι αυτό τα τραύματα που είχαν αφήσει επάνω του λιοντάρια αλλά και άνθρωποι.

Περισσότερα: http://arxaiologia.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.