ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3 Ιανουαρίου 2014

Κυπριακό Σεμινάριο: Πρόσφατες εξελίξεις στην αρχαιολογία της ανατολικής Μεσογείου

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Με στόχο την ευρύτερη προβολή της κυπριακής αρχαιολογίας στην Ελλάδα, το MKT ξεκινά κύκλο διαλέξεων με τίτλο «Κυπριακό Σεμινάριο: Πρόσφατες εξελίξεις στην αρχαιολογία της ανατολικής Μεσογείου». Το σεμινάριο θα λαμβάνει χώρα την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα στην αίθουσα διαλέξεων του μουσείου (5ος όροφος, Νεοφ. Δούκα 4) και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις πρόσφατων ανασκαφών καθώς και πρωτότυπες συνθετικές προσεγγίσεις.  Στον πρώτο κύκλο διαλέξεων έχουν κληθεί να συμμετάσχουν αρχαιολόγοι του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου και της Ερευνητικής Μονάδας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι διαλέξεις θα ξεκινούν στις 19.00 και θα έχουν διάρκεια 45’.

Θα ακολουθεί σύντομος σχολιασμός από αρχαιολόγο με ειδίκευση στο θέμα της ανακοίνωσης και ανοικτή συζήτηση. 

Το ΜΚΤ διαθέτει την μεγαλύτερη εν Ελλάδι συλλογή Κυπριακών Αρχαιοτήτων (πρόσφατα ανακαινισμένη), ενώ ασχολείται συστηματικά με το θέμα των πολιτισμικών αλληλεπιδράσεων στον αρχαίο κόσμο μέσα από τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις του. Το «Κυπριακό Σεμινάριο» φιλοδοξεί να φέρει το κοινό σε στενότερη επαφή με ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πολιτισμικής όσμωσης στην ανατολική Μεσόγειο και να δώσει την ευκαιρία σε αρχαιολόγους και φοιτητές να ενημερωθούν για πρόσφατα ανασκαφικά ευρήματα και νέες μελέτες.

Πρόγραμμα

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.