ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28 Σεπτεμβρίου 2012

Μαθήματα αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ στον ΣΕΑ

Αρχαιολογία & Τέχνες, 27-09-2012

Οι αρχαιολόγοι κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, συχνά αντιμετωπίζουν την ανάγκη χρήσης οπτικοακουστικών πολυμέσων. Είτε πρόκειται για την καταγραφή μιας ανασκαφής ή μιας αυτοψίας παράλληλα με το ημερολόγιο, είτε πρόκειται για την επιμέλεια μιας παρουσίασης πολυμέσων, είτε ακόμα και για τη συμμετοχή σε ένα ολοκληρωμένο αρχαιολογικό ντοκιμαντέρ, απαιτείται μία βασική γνώση λήψης και επεξεργασίας εικόνας και μια βασική αντίληψη της αισθητικής και της γραμματικής της οπτικής αφήγησης και των μέσων. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων την περασμένη χρονιά εγκαινίασε ένα σεμινάριο υψηλού επιπέδου με απροσδόκητα μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή κόσμου, στη συντριπτική πλειοψηφία τους από τον χώρο των αρχαιολόγων και των συντηρητών.

Φέτος, παράλληλα με τη συνέχεια του περυσινού εργαστηρίου, θα διεξαχθεί και νέο εργαστήριο απευθυνόμενο σε καινούργιο κοινό που δεν μπόρεσε ή δεν πρόλαβε να συμμετάσχει στο περυσινό εργαστήριο. Το σεμινάριο θα απευθύνεται και πάλι σε αρχαιολόγους, συντηρητές αρχαιοτήτων, μουσειολόγους και συναφείς ειδικότητες, αλλά και όποιον άλλο επιθυμεί να ασχοληθεί με το αρχαιολογικό ντοκιμαντέρ, ενώ δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν καμία προηγούμενη εμπειρία ή εξοικείωση με τα οπτικοακουστικά και τα ηλεκτρονικά μέσα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων πρέπει να είναι κατ’ ελάχιστον 30 άτομα ενώ δεν υπάρχει ανώτατος αριθμός συμμετοχής.

Περισσότερα: http://archaiologia.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.