ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15 Νοεμβρίου 2013

Με το βραβείο Giuseppe Sciacca θα τιμηθεί η Ευαγγελία Τσουκαλά

Αρχαιολογία & Τέχνες, 14-11-2013

Μεγάλη τιμή χαρακτήρισε τη βράβευσή της με το διεθνές βραβείο «Giuseppe Sciacca» η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παλαιοντολογίας στο Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Ευαγγελία Τσουκαλά, διότι, όπως είπε, «αυτή η βράβευση δίνει την ευκαιρία στο να προβληθεί τόσο η επιστήμη που υπηρετώ, η παλαιοντολογία, όσο και η Ελλάδα διεθνώς». Το διεθνές βραβείο «Giuseppe Sciacca» θα απονεμηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στο Βατικανό, στην κ. Τσουκαλά και στον Ολλανδό ερευνητή Παλαιοντολογίας Ντικ Μολ, για την καθοριστική συμβολή τους στις έρευνες και στις ανασκαφές στη Μηλιά Γρεβενών.

«Είναι πολύ σημαντικό να αναδείξουμε τη σημασία της Παλαιοντολογίας γιατί μπορεί αυτή να αποτελέσει μια πηγή ανάπτυξης για ορισμένες περιοχές, όπως είναι αυτή της Μηλιάς των Γρεβενών, όπου εκεί πέρα γίνεται μεγάλη προσέλευση επισκεπτών για να δούνε τα παλαιοντολογικά ευρήματα που έγιναν διεθνώς γνωστά», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η κ. Τσουκαλά. Επικεφαλής ανασκαφικής ομάδας του ΑΠΘ, η κ. Τσουκαλά ανακάλυψε τους μεγαλύτερους, παγκοσμίως, χαυλιόδοντες μήκους 5,02 μέτρων στην περιοχή Μηλιά Γρεβενών. Οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες στον κόσμο ανήκουν σε προβοσκιδωτό τριών εκατομμυρίων ετών και έχουν καταχωρηθεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Περισσότερα: http://archaiologia.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.