ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6 Μαρτίου 2018

Μια προϊστορική γειτονιά του Αιγαίου

Α. Κουραπάκης, Καθημερινή, 06/03/2018

Τα νησιά του Αιγαίου κρύβουν ακόμα πολλά μυστικά από τους επιστήμονες και τα σπλάγχνα τους επιφυλάσσουν για τους ερευνητές σημαντικές εκπλήξεις. Ενώπιον τέτοιων εκπλήξεων βρέθηκαν και οι ερευνητές του Ινστιτούτου Κύπρου (ΙΚυ.), οι οποίοι συμμετείχαν στις ανασκαφές που έλαβαν χώρα στο κυκλαδίτικο νησί της Κέρου και συγκεκριμένα στο ακρωτήριο Δασκαλιό, το δυτικότερο ακρωτήριό της. Οι διευθυντές της ανασκαφής είναι ο καθηγητής Colin Renfrew και ο δρ Michael Boyd από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Η ερευνητική ομάδα του ΙΚυ., του Ερευνητικού Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αρχαιολογία με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια αρχαιολογίας δρ Εύη Μαργαρίτη, συνδιευθύντρια της ανασκαφής και επικεφαλής όλου του περιβαλλοντικού προγράμματος, καθώς και με τους συνεργάτες της στο ΙΚυ. Μαρίνα Φάκα και Dante Abate μαζί με αρχαιολόγους από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και την Εφορεία Κυκλάδων έφεραν στο φως τον προϊστορικό οικισμό του Δασκαλιού.

Περισσότερα

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.