ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29 Ιουλίου 2015

Μικροί Παλαιοντολόγοι στη Λέσβο

Αρχαιολογία & Τέχνες, 22-07-2015

Μικροί Παλαιοντολόγοι στη Λέσβο

Ανασκαφές φυτικών απολιθωμάτων πραγματοποιούν οι μικροί φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού προγράμματος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου «Μικροί Παλαιοντολόγοι». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι και για δύο ώρες οι μικροί παλαιοντολόγοι του Απολιθωμένου Δάσους αποκαλύπτουν μέσα στην ηφαιστειακή στάχτη απολιθωμένα φυτά, κορμούς, κλαδιά και φύλλα, αναγνωρίζουν τα φυτά μέσα από σύγκριση  των χαρακτηριστικών τους με τα σύγχρονα φυτά της Λέσβου.

Το πρόγραμμα πλαισιώνεται επίσης από το εκπαιδευτικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού «Ανακαλύπτω τα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους» όπου τα παιδιά ψάχνουν και βρίσκουν πληροφορίες στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και επιβραβεύονται για το καλύτερο αποτέλεσμα. Το πρόγραμμα υλοποιείται στον εκπαιδευτικό χώρο Γεώραμα, ένα πρότυπο ανασκαφικό σκάμμα με κάναβο, που προσομοιώνει την ανασκαφική δραστηριότητα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επιστημονικής παλαιοντολογικής έρευνας.

Περισσότερα: http://www.archaiologia.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.