ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28 Νοεμβρίου 2016

Μουσείο Σπηλαίου Θεόπετρας: «Σκηνικό» συνέχειας της ζωής και της εξέλιξης του ανθρώπου

Αρχαιολογία & Τέχνες, 28/11/2016

Σε ένα διαφορετικό «σκηνικό» στήθηκε και λειτουργεί το Μουσείο του Σπηλαίου της Θεόπετρας, ως προς την παραβολή των αντικειμένων, δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα μιας διαφορετικής οπτικής όταν επισκεφθεί και ανιχνεύσει από κοντά το χώρο.

«Σκοπός μας εξαρχής ήταν να κρατήσουμε την ατμόσφαιρα ενός χώρου σπηλαίου μέσα σε ένα προϋπάρχον κτίσμα, καθώς και να δώσουμε στον επισκέπτη τη δυνατότητα να μεταφερθεί πολλές χιλιάδες χρόνια πίσω, στην πρώιμη προϊστορία», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Νίνα Κυπαρίσση-Αποστολίκα, Δρ Αρχαιολόγος, επίτιμη διευθύντρια της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού, για να προσθέσει: «Έτσι, επιλέξαμε, πέραν της έκθεσης των ίδιων των αρχαίων δημιουργημάτων, να αναπαραστήσουμε ζωγραφικά εικόνες της καθημερινής ζωής και δημιουργίας, όπως «αναφύονται», μέσα από τις ανασκαφές αλλά και τη βιβλιογραφία, και οι οποίες [εικόνες] “ερμηνεύουν”, αν θέλετε, τη λειτουργία και το ρόλο των ίδιων των δημιουργημάτων».

Περισσότερα: www.archaiologia.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.