ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28 Ιανουαρίου 2013

Nέος κύκλος επιστημονικών εκδηλώσεων της Γαλλικής Σχολής Αθηνών

Το 2013 το πρόγραμμα των επιστημονικών εκδηλώσεων της Γαλλικής Σχολής Αθηνών εξελίσσεται και εμπλουτίζεται. Το Σεμινάριο της Δευτέρας (που διεξαγόταν 2 φορές το μήνα) διασπάται σε δύο κύκλους εκδηλώσεων, σε δύο διαφορετικές μέρες της εβδομάδας.

Από τον Φεβρουάριο του 2013 η Γαλλική Σχολή Αθηνών οργανώνει ένα νέο κύκλο μηνιαίων εκδηλώσεων την Πέμπτη στις 19:00. Το πρόγραμμα, ανοιχτό στην ευρύτερη επιστημονική κοινότητα, καλύπτει τους διαφορετικούς επιστημονικούς χώρους (Αρχαιολογία, Ιστορία και Ιστορία της Τέχνης, Φιλολογία, Ανθρωπολογία) και χρονολογικές περιόδους (Πρωτοϊστορία, Αρχαιότητα, Βυζαντινή Περίοδο, Νεότερη και Σύγχρονη Εποχή) που αφορούν οι έρευνες που διεξάγονται στα πλαίσια των προγραμμάτων της Γαλλικής Σχολής.

Η πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου

Anna TOUCHAIS (Επιστημονική συνεργάτης της ΓΑΣ), Gilles TOUCHAIS (Université Paris 1): ‘Tο Άργος από τη Μέση στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού : νέες θεωρήσεις από το λόφο της Ασπίδας και τις όχθες του ρέματος της Δειράδας’ 

Eπίσης, η Γαλλική Σχολή Αθηνών διοργανώνει ένα Εργαστήρι νέων ερευνητών, που θα διεξάγεται τη Δευτέρα στις 15:00. Οι συναντήσεις αυτές προσφέρουν στα Επιστημονικά Μέλη της Σχολής και γενικότερα στους νέους ερευνητές (υπότροφους προηγούμενων ετών, ερευνητές συνεργαζόμενους στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Γαλλικής Σχολής Αθηνών,διδακτορικούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές) τη δυνατότητα να συζητήσουν τις έρευνές τους με τους συναδέλφους τους. Στις συναντήσεις αυτές θα καλούνται να συζητήσουν 2-3 νέοι ερευνητές γύρω αποθέματα επιστημολογίας και μεθοδολογίας που βρίσκονται  στο επίκεντρο τη σύγχρονης έρευνας. Δύο από τις θεματικές που επιλέξαμε για το 2013 είναι το παρελθόν της Μουσικής και του Τοπίου.

Το πρώτο Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου

Basma ZEROUALI (École française d’Athènes) Sylvain PERROT (École française d’Athènes): ‘La reconstitution du passé musical : problématiques et méthodes (Η ανασύσταση του μουσικού παρελθόντος).’

Το συνολικό πρόγραμμα των επιστημονικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Γαλλική Σχολή Αθηνών είναι διαθέσιμο στον Ιστότοπο της Γαλλικής Σχολής:

http://efa.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.