ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27 Νοεμβρίου 2012

Ο υποψήφιος αγοραστής και το δαχτυλίδι. Πώς εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ. τη μεγάλη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

in.gr, 24-11-2012

Λεπτομέρειες για την επιχείρηση της αστυνομίας που κατέληξε στον εντοπισμό των αντικειμένων που είχαν κλαπεί από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και στη σύλληψη τριών ατόμων, ανάμεσά τους και τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της υπόθεσης, έδωσε η ΕΛΑΣ. Το μήνυμα ότι «παρά τη δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε στα θέματα ασφαλείας, ούτε στα θέματα προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» έστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας, δίνοντας συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση. Συλληφθέντες, όπως αναφέρθηκε κατά τις επίσημες ανακοινώσεις, είναι ένας 41χρονος, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της σπείρας και κατά καιρούς εργαζόταν ως μικροπωλητής στο Μοναστηράκι, ένας 50χρονος και ένας 36χρονος, όλοι από την Πάτρα. Αναζητούνται άλλα δύο άτομα, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Μανούρας, παρουσία του υπουργού και της κ. Μενδώνη, η υπόθεση εξελίχτηκε ως εξής: Η Ασφάλεια Πατρών έλαβε πριν λίγο καιρό την πληροφορία ότι πέντε άτομα αναζητούσαν αγοραστές για την πώληση των αντικειμένων που είχαν κλαπεί από το Μουσείο. Αστυνομικός της ασφάλειας κατάφερε να έρθει σε επαφή με τον 41χρονο, στον οποίο εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής και άρχισε μαζί του διαπραγματεύσεις. Οι διαπραγματεύσεις αφορούσαν χρυσό δαχτυλίδι του 15ου π.Χ. αιώνα -το σπουδαιότερο αντικείμενο απο τα κλαπέντα- και ξεκίνησαν από το ποσό του 1.500.000 ευρώ και κατέληξαν στο ποσό των 300.000 ευρώ.

Περισσότερα: http://news.in.gr

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες των αντικειμένων

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.