ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23 Ιουλίου 2012

Προϊστορικά ευρήματα στη Μαγούλα Ζερέλια

Γλυκερία Υδραίου, Ταχυδρόμος, 19-07-2012

Σημαντικούς καρπούς έχει αποφέρει το ερευνητικό πρόγραμμα που συνεχίζεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στην θέση Μαγούλα Ζερέλια, στην περιοχή του Αλμυρού και υλοποιείται κατόπιν συνεργασίας του τμήματος Ιστορίας Ανθρωπολογίας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της ΙΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Το ερευνητικό πρόγραμμα από πλευράς της ΙΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ξεκίνησε ήδη και θα διαρκέσει έως και το τέλος Αυγούστου, ενώ η Πανεπιστημιακή ομάδα θα αναλάβει, αντίστοιχα, δράση περί τα τέλη Ιουλίου και μέχρι το τέλος Αυγούστου. Υπεύθυνη της ανασκαφής, η οποία πραγματοποιείται σε ισότιμη συνεργασία με την ΙΓ ΕΠΚΑ, από πλευράς Πανεπιστημίου είναι η Αντίκλεια Αγραφιώτη, αναπληρώτρια καθηγήτρια προϊστορικής αρχαιολογίας. Φέτος η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου θα πραγματοποιήσει μελέτη του υλικού που έχει έρθει στο φως τα τελευταία χρόνια και το οποίο είναι πολύ σημαντικό και περί τα μέσα Αυγούστου προγραμματίζεται παρουσίαση στην Ευξεινούπολη.

Το αρχαιολογικό υλικό που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα είναι πολύ σημαντικό και όπως εξηγεί η κ. Αγραφιώτη «έχουμε πραγματοποιήσει τομή και έχουμε εντοπίσει στρωματογραφημένο υλικό από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού, την Μέση Εποχή του Χαλκού και τα νεολιθικά στρώματα». Το κινητά ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί, είναι εξίσου αξιόλογα και περιλαμβάνουν κυρίως αγγεία, λίθινα εργαλεία, ειδώλια, ενώ παράλληλα έχει ανακαλυφθεί τάφος της Μέσης Εποχής του Χαλκού.

Περισσότερα: http://taxydromos.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.