ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15 Οκτωβρίου 2015

Σαντορίνη: Ημερίδα για την ενίσχυση των ανασκαφών στο Προϊστορικό Ακρωτήρι

Ναυτεμπορική, 14-10-2015

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Εστία Πύργου», το «La Ponta» και υπό την αιγίδα του δήμου Θήρας, διοργανώνει μια ολόκληρη ημέρα προβολής των ανασκαφών Ακρωτηρίου Θήρας, στις 18 Οκτωβρίου στον χώρο του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης, στην παραλία της Βλυχάδας.

Σκοπός της ημερίδας αυτής είναι η οικονομική ενίσχυση για την συνέχιση του ανασκαφικού έργου και της λειτουργίας των εργαστηρίων συντήρησης των ευρημάτων του σημαντικού αυτού προϊστορικού οικισμού.Ο προϊστορικός οικισμός του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, αποτελεί ένα από τα διασημότερα αλλά και σημαντικότερα στον κόσμο αρχαιολογικά μνημεία, με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, που με την παρουσία τους τιμούν την παγκόσμιας σημασίας πολιτισμική κληρονομιά του νησιού και ταυτόχρονα ενισχύουν το τουριστικό του προϊόν. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η οικονομική κρίση είχε σαν αποτέλεσμα το πάγωμα των πιστώσεων για τις ανασκαφές και την συντήρηση του αρχαιολογικού χώρου αναγκάζοντας τα εργαστήρια να κλείσουν ύστερα από 47 χρόνια.

Το σωματείο Εταιρεία  Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας, με πρόεδρό του τον Ομότιμο Καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντή των ανασκαφών κ. Χρίστο Ντούμα, προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα της κρίσης να εξασφαλίσει πόρους για την λειτουργία των εργαστηρίων συντήρησης και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

Περισσότερα: http://www.naftemporiki.g

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.