ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4 Μαρτίου 2012

Στους εργολάβους οι … αρχαιολογικές εργασίες;

cretalive.gr, 26-03-2012

Στα χέρια των εργολάβων περιέρχεται, στο εξής, η ευθύνη για την πορεία των αρχαιολογικών εργασιών στα μεγάλα ιδιωτικά έργα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Έκτακτων Αρχαιολόγων (Παράρτημα Κρήτης), που αναφέρεται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο για τη “βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος”. Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, στα μεγάλα ιδιωτικά έργα, ο εργολάβος θα επιλέγει επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, το οποίο θα καλείται απλώς … να εγκρίνει η αρχαιολογική υπηρεσία.

Η ανακοίνωση:

Με αυτό το δελεαστικό για την “ανάπτυξη” τίτλο, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κατέθεσε στη Βουλή προς ψήφιση πολυνομοσχέδιογια τη «βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», όπου στο «κεφάλαιο Γ΄» προβλέπονται ρυθμίσεις απλοποίησης και επιτάχυνσης των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών. Μετά τα μεγάλα δημόσια έργα, μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας προβλέπεται και για τα μεγάλα ιδιωτικά έργα, βάσει του οποίου την ευθύνη για την επιλογή του επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού θα έχει ο κύριος του έργου! Η Γενική Διεύθυνση αρχαιοτήτων θα ορίζει τον αριθμό κάθε ειδικότητας του προσωπικού και οι τοπικές Εφορείες θα πρέπει να παρέχουν τη σύμφωνη γνώμη τους για το προσωπικό που θα επιλέγουν οι κατασκευαστικές εταιρείες! Με λίγα και απλά λόγια, και πέρα από τα προσχήματα, η ευθύνη στο εξής για την πορεία των αρχαιολογικών εργασιών στα μεγάλα ιδιωτικά έργα περιέρχεται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία στους εργολάβους!

Περισσότερα: http://cretalive.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.