ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17 Νοεμβρίου 2012

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Ενημερωτική Εγκύκλιος για το Νόμο 4093, το νόμο των απολύσεων και της διάλυσης του δημοσίου

Ο Νόμος 4093/12.11.2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 − Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», που εγκρίθηκε από τη Βουλή με την οριακή πλειοψηφία των 153 την περασμένη εβδομάδα, δεν είναι ένας ακόμη νόμος. Είναι η απαρχή των απολύσεων από τον δημόσιο τομέα και η συνέχιση της διάλυσης του κοινωνικού κράτους αλλά και κάθε δικαιώματος, που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο με τις εφεδρείες. Το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι εφιαλτικό! Μέσα σε ένα μόνο άρθρο (124 σελίδων !!!) περιλαμβάνονται η οριστική κατάργηση των δώρων από το 2013, η σύνταξη στα 67, και άλλοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι καθώς και η κατάργηση όποιου δικαιώματος είχε απομείνει στους εργαζόμενους, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Το κεφάλαιο Ζ. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙOY ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (σελ. 5569) ανοίγει τον δρόμο για τις απολύσεις όλων μας, μόνιμων ή αορίστου χρόνου, με τρεις μόνο αλλαγές:

Την ρητή πρόβλεψη ότι όποιος υπάλληλος χάσει, με οποιονδήποτε τρόπο την θέση του (οργανική ή άλλη), τίθεται αυτομάτως σε διαθεσιμότητα, με το 75% του μισθού για ένα έτος, και απολύεται στο τέλος του έτους χωρίς άλλες διατυπώσεις.

Την θεσμοθέτηση υποχρεωτικών μετατάξεων και μετακινήσεων καθώς και μεταβολής της εργασιακής σχέσης (από δημοσίου δικαίου να μετατραπεί σε αορίστου χρόνου), ακόμη και από τον στενό δημόσιο τομέα σε νομικά πρόσωπα και φορείς του δημοσίου, τις οποίες όποιος δεν δεχτεί απολύεται.

Την δυνατότητα να τεθεί υπάλληλος –για συγκεκριμένα αδικήματα, που αναφέρονται συγκεντρωτικά στην τελευταία σελίδα της εγκυκλίου– σε αργία μόνο με την κλήση του σε πειθαρχικό, ή την έγκλησή του σε ποινική διαδικασία, πριν καν κριθεί αν είναι ένοχος ή όχι, κατά παράβαση του τεκμηρίου της αθωότητας.

Περισσότερα: http://sea.org.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.