ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19 Δεκεμβρίου 2022

Συνέντευξη «Βόμβα» Χρίστου Ντούμα στην Popaganda: «Τουλάχιστον 4-5 ειδώλια από τη Συλλογή Στερν που εκτίθεται στην Αθήνα είναι πιθανότατα κίβδηλα»

Popaganda, 18.12.2022

Τουλάχιστον 4-5 ειδώλια της Συλλογής Στερν, που εκτίθεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα, μετά την τετραμερή συμφωνία «νομιμοποίησής» της από την ελληνική κυβέρνηση, είναι «πιθανότατα κίβδηλα», υποστηρίζει κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας για την Popaganda ο ομότιμος καθηγητής Αρχαιολογίας, διάδοχος του Σπύρου Μαρινάτου και παγκοσμίως γνωστός για τις ανασκαφές στο Ακρωτήρι της Θήρας, Χρίστος Ντούμας.

Εκτίμηση με επιχειρήματα, που αποκτά επιπλέον βαρύτητα, καθώς εκφέρεται από τα χείλη ενός εμπειρότατου αρχαιολόγου, που έχει μελετήσει τον Κυκλαδικό Πολιτισμό έχοντας ανασκάψει νεκροταφεία του, ενώ έχει διατελέσει, ορισμένος από το ελληνικό δημόσιο, και επιμελητής της συλλογής Κυκλαδικών Αρχαιοτήτων (τα μετέπειτα εκθέματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης της Αθήνας), που δημιούργησε η Ντόλλυ Γουλανδρή.

Περισσότερα

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.