ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2 Μαΐου 2012

Τον απολογισμό της για το 2011 έκανε η Αρχαιολογική Εταιρεία

Αρχαιολογία & Τέχνες, 30-04-2012

Το ιδιότυπο τηγανόσχημο σκεύος από το πρωτοελλαδικό νεκροταφείο στο Τσέπι Μαραθώνα, η λαβή του οποίου καταλήγει σε ανθρώπινα πέλματα, το πανέμορφο πλαστικό ρυτό με την κεφαλή ενός ταύρου, εύρημα των ανασκαφικών ερευνών στον Άγιο Βασίλειο στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, οι νέες εκπληκτικές βραχογραφίες από τον Στρόφιλα της Άνδρου, το καινούργιο στέγαστρο στο Ακρωτήρι της Θήρας, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, καθώς και η συνέχιση των ανασκαφών στη Ζώμινθο της Κρήτης, παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, στο αμφιθέατρο της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας.

Ο Γενικός Γραμματέας, Βασίλειος Πετράκος, αναφέρθηκε στο έργο της Εταιρείας για το 2011, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στις δυσμενείς συνέπειες που είχε για τις αρχαιότητες αλλά και για την Εταιρεία η φθορά, όπως είπε, στα κυβερνητικά και διοικητικά πράγματα της Ελλάδας. «Η όλη κρίση είχε μια ακόμη βαρύτερη συνέπεια για την ελληνική αρχαιολογία. Εννοώ την ομαδική υποχρεωτική έξοδο από την Υπηρεσία των παλαιοτέρων, εμπειροτέρων και των υψηλά στην επιστημονική κλίμακα ευρισκομένων στελεχών, προϊσταμένων κατά το πλείστον των Εφορειών Αρχαιοτήτων που συντελέστηκε μέσα στον Δεκέμβριο του 2011», δήλωσε. Ωστόσο, συμπλήρωσε, τα πεπραγμένα της Εταιρείας για το 2011 και όσα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη δείχνουν ότι η επιστημονική δημιουργία δεν ακυρώνεται.

Περισσότερα:

http://arxaiologia.gr

http://ethnos.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.