ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25 Φεβρουαρίου 2013

Βραδιά αρχαιολογικής ταινίας στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα

14 Μαρτίου 2013, 17:00 - 22:00, στο Αμφιθέατρο Cotsen, Αναπήρων Πολέμου 9, στο Κολωνάκι. Είσοδος ελεύθερη.

Η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα (ΑΣΚΣΑ), το Πανεπιστήμιο Fairfield και το Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας ΑΓΩΝ σας προσκαλούν σε ΒΡΑΔΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ, στις 14 Μαρτίου 2013, 17:00 – 22:00, στο Αμφιθέατρο Cotsen, Αναπήρων Πολέμου 9, στο Κολωνάκι. Είσοδος ελεύθερη.

Οι James Wright, Διευθυντής της ΑΣΚΣΑ, Katherine Schwab, Καθηγήτρια στο Fairfield University, Μέμη Σπυράτου, Πρόεδρος του Φεστιβάλ ΑΓΩΝ, και Ναταλία Βογκέικωφ-Brogan, Αρχειονόμος της ΑΣΚΣΑ, θα προλογίσουν τις ταινίες.

Η πρώτη ταινία της βραδιάς που φέρει τον συναρπαστικό τίτλο Όταν οι Γαλάτες έχαναν το κεφάλι ή Quand les Gaulois perdaient la tête, σκηνοθετήθηκε από τον David Geoffroy και δημιουργήθηκε για να πλαισιώσει έκθεση με παρόμοιο θέμα στο Μουσείο Henri Prades στο Montpellier της Γαλλίας, το 2011. Παρουσιάζει ένα άγνωστο τελετουργικό των Γαλατών, την αποκεφάλιση των νικημένων αντιπάλων. Μέσα από αρχαία κείμενα, αρχαιολογικές και ανθρωπολογικές έρευνες, η ταινία προσπαθεί να ρίξει φως σε αυτές τις μυστηριώδεις πρακτικές… (14’, Γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους).

Περισσότερες πληροφορίες και πρόγραμμα

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.