ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13 Απριλίου 2012

Υστεροελλαδική Κεφαλληνία. «Νέο κεφάλαιο στην ιστορική της εξέλιξη»

Έθνος, 09-04-2012

Διάλεξη σχετικά με τον «Υστεροελλαδικό Οικισμό στα Τζαννάτα Πόρου Κεφαλληνίας» έδωσε, στο Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο επίτιμος διευθυντής του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, Αντώνιος Βασιλάκης. Ο υστεροελλαδικός οικισμός στα Τζαννάτα Πόρου Κεφαλληνίας είναι το πρώτο σε έκταση μυκηναϊκό οικιστικό κέντρο που ερευνάται συστηματικά στο νησί χάρη στις δοκιμαστικές ανασκαφές που πραγματοποίησε στην περιοχή ο Αντώνιος Βασιλάκης, ως προϊστάμενος, τότε, της ΛΕ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Η ανακάλυψη που έγινε το περσινό καλοκαίρι έχει αλλάξει τα αρχαιολογικά δεδομένα για τη μυκηναϊκή Κεφαλλονιά, οι έρευνες της οποίας έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο αιώνες, με πιο σημαντικά ευρήματα τις πρόσφατες ανακαλύψεις και τον βασιλικό θολωτό τάφο του 1991.

Περισσότερα: http://ethnos.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.