ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΒΙΒΛΙΑ | 2011

20 Οκτωβρίου 2011

Κύνος

Φανουρία Δακορώνια

Κύνος

Πόλη: Αταλάντη

Έτος: 2011

Εκδότης: Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Συλλόγος Λιβανατών ‘Οδυσσέας Ανδρούτσος’

Περιγραφή: Μαλακό εξώφυλλο, 30 σ., 43 έγχρωμες και ασπρόμαυρες εικόνες, σχέδια, 24,3x17,2 εκ.

Περίληψη

O παρών οδηγός εκδόθηκε για λογαριασμό του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Λιβανατών ‘Οδυσσέας Ανδρούτσος’ και στόχο έχει να ενημερώσει τους κατοίκους της Λοκρίδας και τους επισκέπτες της περιοχής για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κεντρικής Ελλάδας, του οποίου την ύπαρξη και τη σημασία επιβεβαίωσε η ανασκαφική έρευνα, που διενεργήθηκε υπό την διεύθυνση της συγγραφέως.

Η ανασκαφή έγινε με νόμιμη άδεια και δαπάνη του Υπουργείου Πολιτισμού και οι σχετικές εργασίες λάμβαναν χώρα κάθε καλοκαίρι για διάστημα πέντε έως έξι εβδομάδων από το 1985, συμπεριλαμβανομένου, μέχρι το 1995.

Ο όγκος του συγκεντρωθέντος αρχαιολογικού υλικού ήταν τέτοιος ώστε κατέστη επιστημονικά αντιδεοντολογικό να συνεχιστούν οι ανασκαφικές εργασίες πριν ολοκληρωθεί η εργασία, τακτοποίηση, αξιολόγηση και μελέτη του. Έτσι, μετά από τις απαραίτητες εργασίες για την διατήρηση και προστασία των κτηριακών καταλοίπων της ανασκαφής το 1996, άρχισε η επεξεργασία και μελέτη του υλικού η οποία συνεχίζεται με ετήσια  οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Αιγαιακής Προϊστορίας (Institute of Aegean Prehistory INSTAP) που εδρεύει στις Η.Π.Α.


Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.