ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16 Ιανουαρίου 2013

Διαλέξεις με το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, ξεκινά η «Αιγεύς – Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας»

Ελένη Μάρκου, Κέρδος online, 15-01-2013

Αιγαιακές διαλέξεις, που φιλοδοξούν να σηματοδοτήσουν μια νέα προσέγγιση στην ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ της ερευνητικής κοινότητας και κοινού, ξεκινά ο «Αιγεύς – Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας» σε συνεργασία με το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών. Οι διαλέξεις, που θα πραγματοποιούνται στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών (οδός Μητσαίων 9, σταθμός μετρό Ακρόπολη) σε μηνιαία βάση από τον Ιανουάριο ως το φθινόπωρο του 2013, θα παρουσιάζουν καινούργια ευρήματα, αλλά και νέες ανασκαφές και ερευνητικές μελέτες για την προϊστορία του Αιγαίου, καθώς και όμορων περιοχών, όπως η Κύπρος και η Μικρά Ασία, από την Παλαιολιθική έως και την Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου (Γεωμετρικούς χρόνους).

«Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται ως επί το πλείστον στην παρουσίαση νέων ευρημάτων και νέων ανασκαφών, καθώς και στην ίδια την ανασκαφική πράξη, προκειμένου να αποκτηθεί συνολικότερη εικόνα αυτής. Η διεπιστημονική προσέγγιση και ερμηνεία, καθώς και η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, ανασκαφική ή ερευνητική, αποτελούν επιθυμητά θέματα παρουσίασης και συζήτησης. Επιπλέον, ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη σχέση των αρχαιολόγων και των ανασκαφών με την τοπική κοινωνία, και στο διάλογο με το ακροατήριο στο τέλος κάθε διάλεξης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Αιγέα.

Οι διαλέξεις (στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά) θα ξεκινούν στις 7 μμ. και θα διαρκούν 40-45 λεπτά. Θα ακολουθεί συζήτηση 15-20 περίπου λεπτών. Ο φετινός κύκλος θα εγκαινιαστεί από την αρχαιολόγο δρα Γεωργία Στρατούλη (ΙΖ/ Ε.Π.Κ.Α.) με τη διάλεξη για την επέτειο των δέκα ετών ανασκαφής του νεολιθικού οικισμού Αυγής στην Καστοριά.

Περισσότερα: http://kerdos.gr

Διαβάστε επίσης: http://archaiologia.gr

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.